App HEALTHYDAY brengt griep, verkoudheid en allergieën in kaart

appVraag jij je wel eens af of al dat gesnotter of het algehele gevoel van misère nou veroorzaakt wordt door een verkoudheid, een griepje of een akelige allergie? Het antwoord op die vraag kun je tegenwoordig zelf een stuk makkelijker vaststellen met de nieuwe app HEALTHYDAY. Deze app maakt namelijk slim gebruik van verschillende data en informatie, zoals:

  • Een programma dat bijhoudt hoeveel er op internet gezocht wordt op woorden als ‘griep’, ‘verkoudheid’ en ‘pollen’.
  • Data van dokterspraktijken.
  • Berichten op Facebook, Twitter en andere social media.
  • Gebruikersgegevens verzameld worden door de app zelf.

Op die manier is de app in staat om op ieder gewenst moment een overzicht op je telefoon te laten zien van plaatsen in je omgeving waar de griep heerst, waar mensen verkouden zijn en waar gesproken wordt over allergieën.

screenshot

Het snotter-alarm

Behalve zo’n handig overzicht heeft de app HEALTHYDAY nog wat meer slimme features te bieden. Zo kun je desgewenst gewaarschuwd worden wanneer er bij jou in de buurt veel meldingen van griep, verkoudheid of allergieën zijn en heeft de app de mogelijkheid om een aantal korte gezondheidstips te geven.

De app kan vooral een waardevol hulpmiddel zijn voor mensen die regelmatig op internet zoeken naar een oorzaak voor bepaalde klachten, zoals een pijnlijke keel of een loopneus, maar die afgeschrikt worden door de vele mogelijkheden. Een overkill aan informatie is hierbij al snel het geval.

De farmaceutische marketinggedachte

healtyappEen kritische noot is echter, dat bij de gezondheidstips vrij duidelijk is dat de app niet alleen gemaakt is om mensen te informeren en op de hoogte te brengen van mogelijke gezondheidsrisico’s, maar dat er ook een marketingplan schuilgaat achter de app.

De app HEALTHYDAY is namelijk ontwikkeld door farmaceut Johnson & Johnson. Bij de gezondheidstips komt dan ook regelmatig het advies om geneesmiddelen te gebruiken, zoals Tylenol tegen de griep en Zyrtec bij het onderdrukken van allergieën. Wie dat echter niet storend vindt, heeft met HEALTHYDAY een gebruiksvriendelijke app op de smartphone staan waarmee – aldus de ontwikkelaars – eindelijk eens een goed antwoord komt op de vraag: ‘Wat mankeer ik?’

 

Reacties zijn gesloten.