Samsung focust op e-health met UV- en zuurstofsaturatie-meter

Smartphonefabrikant Samsung is op de gezonde toer. Tenminste, wat de functionaliteit van de smartphones betreft, want deze worden steeds vaker uitgerust met allerlei handige e-health functionaliteiten. Zo begon Samsung deze trend met de Galaxy S4 die voorzien was van een stappenteller en kwam in 2014 de Galaxy S5 op de markt die ook nog eens een ingebouwde hartslagmeter heeft waarmee stresslevels gemeten kunnen worden. Slimme features voor iedereen die graag zijn of haar gezondheid in de gaten houdt.

Samsung-Galaxy-5S-Heart-Rate-Sensor

Smartphone meet zonkracht

note4-shealth-uv (1)

De Galaxy Note 4 gaat echter nog een stapje verder. Stappentellers en hartslagmeters zijn namelijk wel vaker geïntegreerd in andere apparatuur of verkrijgbaar als gezondheids-app voor op de smartphone, maar aan het nieuwe pronkstuk van Samsung is een (tot nu toe) unieke functionaliteit toegevoegd. De Galaxy Note 4 beschikt namelijk over een ingebouwde UV-sensor waarmee de UV-straling van de zon gemeten kan worden.

Het meten van de UV-straling met de Galaxy Note 4 blijkt in de praktijk ook nog eens bijzonder eenvoudig te zijn. Aan de achterkant van het toestel zit namelijk een sensor en deze moet onder een bepaalde hoek een paar seconden naar de zon gehouden worden. Dit is genoeg om de UV-index te bepalen. Samsung maakt hiervoor gebruik van vijf verschillende categorieën: laag, matig, hoog, zeer hoog en extreem. Ook wordt bij iedere categorie een passend advies gegeven, zoals dat het verstandig is om een zonnebril te dragen

Uitgebreide gezondheidscheck met e-health app

Screenshot-2014-09-17-23.48.15-580x534Naast de UV-meter beschikt de Galaxy Note 4 over nog een nieuwe functionaliteit: het meten van de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Dit klinkt wellicht wat omslachtig voor een smartphone, maar net als bij de UV-meter werkt deze feature heel eenvoudig. De SpO2 level meter maakt namelijk gebruik van dezelfde sensor – en dezelfde sensor die gebruikt wordt voor het meten van de hartslag. Sterker nog, wanneer de hartslagmeter wordt gebruikt, zal automatisch ook het zuurstofgehalte in het bloed gemeten worden. de uitslag hiervan is terug te vinden in de S Health App.

Ook bij de Galaxy Note 4 zijn alle e-health functionaliteiten namelijk ondergebracht in Samsungs S Health App.  Deze app maakt het voor de gebruiker mogelijk om gegevens bij te houden over onder andere lichaamsgewicht, slaappatronen, hartslag, stresslevels en het aantal calorieën dat je binnenkrijgt en verbrandt. Bovendien is het mogelijk om de S Health App te gebruiken als trainingsprogramma en kan de app gezondheidstips geven.

Reacties zijn gesloten.