Philips onthult mobiele applicatie voor ultrasound toepassing

philips lumify app

Philips heeft onlangs haar eerste mobiele app (Lumify) geïntroduceerd waarmee healthcare professionals aan de hand van een smartphone uiterst gedetailleerde ultrasound afbeeldingen (echo’s) kunnen maken bij bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Al jaren houdt Philips zich bezig met innovaties op het gebied van healthcare. Onlangs presenteerde ze op de IFA in Berlijn weer verscheidene nieuwe innovaties, waaronder Lumify. 

Hogere efficiëntie bij noodgevallen

Niet eerder was er een echosysteem gebaseerd op een applicatie, Philips Lumify is ontwikkeld voor afdelingen spoedeisende hulp en andere klinische settings. Het systeem bestaat uit een compatibel smartapparaat en de Philips echotransducer. Daarnaast maakt het gebruik van het Philips HealthSuite Digital Platform om aan het bed diagnostiek te kunnen leveren.

philips lumify app

Het apparaat en de app werken in combinatie met een online portaal waar ziekenhuis personeel ten alle tijden informatie van de patiënt kan raadplegen en vanuit elke locatie kan updaten met nieuwe data van de Lumify app.

Doordat het maken van een echo relatief snel, makkelijk en zonder gevaar kan worden uitgevoerd wordt de technologie ondertussen overal ter wereld gebruikt. Met de mobiele applicatie en het online platform streeft Philips ernaar om de technologie nu nog toegankelijker te maken binnen verschillende gebieden van de (elektronische)gezondheidszorg. - aldus Vitor Rocha, CEO van Ultrasound, Philips.

Eerste generatie dit jaar beschikbaar

De eerste generatie Lumify Transducers zal tegen het einde van dit jaar beschikbaar zijn in een groot deel van de Amerikaanse ziekenhuizen. Tot die tijd wordt er nog gewerkt aan de applicatie en om het aantal compatible smartphones te vergroten.

Wanneer het Lumify platform buiten de VS wordt geïntroduceerd is nog niet bekend gemaakt, maar aangezien Philips haar oorsprong in Nederland vindt is de kans vrij groot dat ook Nederlandse ziekenhuizen en wellicht huisartsen binnenkort met de technologie aan de slag kunnen.

Reacties zijn gesloten.