Internationaal eHealth evenement komt volgend jaar naar Amsterdam

eHealth week

eHealth week

Tijdens de informatiedag van de eHealth Week (georganiseerd door het Nederlands Ministerie van Gezondheidszorg, de Europese Commissie en HIMSS Europe) werd bekendgemaakt dat de eHealth Week – het toonaangevende eHealth evenement van Europa – volgend jaar tussen 8 en 10 juni in Amsterdam zal worden gehouden.

Tijdens de eHealth Week komen meer dan 2000 internationale experts op het gebied van IT,  gezondheidszorg en openbare gezondheidsinstellingen bijeen om het nieuwste van het nieuwste op het gebied van gezondheidszorg te bespreken.

‘eHealth gaat ook patiënten helpen’

Volgens eHealth directeur Paul Timmers zullen ‘digitale oplossingen’ zowel professionals als patiënten in de toekomst steeds vaker van dienst zijn. Digitale systemen zorgen ervoor dat verzorgers steeds efficiënter en beter te werk kunnen gaan terwijl mobiele eHealth applicaties ervoor zorgen dat mensen thuis hun eigen gezondheid steeds beter kunnen monitoren en zo een hoop lasten van bijvoorbeeld huisartsen en doktoren uit handen kunnen nemen. 

Tijdens het evenement worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van eHealth en mobiele verzorgingsapplicaties besproken met meer dan 2000 expert uit binnen- en buitenland in een aantal lezingen, workshops en discussies.

Daarnaast is de eHealth Week een mooi moment waar de regering en verschillende ministers samenkomen met professionals uit de gezondheidszorg en grote spelers uit de privé sector. Het doel van deze week is om discussies aan te moedigen over hoe deze verschillende partijen elkaar kunnen complementeren op het gebied van innovatie en gezondheidszorg.

Reacties zijn gesloten.