Philips test prototype gericht op de thuiszorg van diabetes patiënten

Philips app diabetes

Tijdens de Dreamforce 2015 conference in San Francisco afgelopen maand heeft Philips Healthcare een gloednieuw prototype gepresenteerd wat gericht is op mensen met diabetes. Het prototype bestaat vooralsnog uit een applicatie voor de smartphone waarmee data van bijvoorbeeld draadloze glucose meters en activity trackers zoals de FitBit of JawBone kunnen worden gedeeld met een arts en gemeenschap van andere diabetes patiënten. 

Het doel van de applicatie is om mensen die lijden aan diabetes type 1 (type 2 patiënten worden in een later stadium van het project geholpen) te helpen om thuis hun eigen gezondheid beter in te gaten te kunnen houden. Vanwege de complexiteit van de ziekte maar vooral van de zorg voor diabetes patiënten is het volgens Philips Healthcare juist nu extreem belangrijk om betere beslissingen te maken in het verzorgingsproces. Dit kan doordat apps zoals deze meer informatie vergaren over het proces wat een groot aantal diabetes doorgaan tijdens het bestrijden van de ziekte.

Via de app hebben gebruikers constant toegang tot cruciale informatie zoals het glucose niveau, insuline gebruik en zelfs voedingsadvies. Zodra blijkt dat een patiënt bij een van deze parameters te veel afwijkt wordt een advies gegeven op basis van de meest recente data in combinatie met advies van een arts of dokter die ook toegang heeft tot het systeem.

Philips app diabetes

Kracht van sociale controle en tele-medicine

Het is juist nu belangrijk dat bijvoorbeeld diabetes patiënten meer in aanraking komen met kracht van sociale media en de nieuwste technologieën waarmee ze zelf hun eigen gezondheid beter in de gaten kunnen houden - Jeroen Tas, CEO Healthcare Informatics Solutions and Services Philips.

Er blijkt een steeds grotere vraag te zijn naar producten en services waarmee patiënten zelf aan hun eigen gezondheid kunnen werken. Op dit moment gebeurt dit vooral door telemedicine applicaties zoals de nieuwe app van Philips waarmee veel data van verschillende patiënten kan worden gedeeld binnen een gemeenschap van verzorgers, doktoren en onderlinge patiënten.

Het prototype is gebouwd op het zogenaamde Philips Healthsuite Digital Platform waar het Nederlandse bedrijf steeds meer van dit soort (digitale) oplossingen wil lanceren om zo meer inzichten te krijgen in hoe men omgaat met verschillende ziektes en de zorg daarvoor.

Reacties zijn gesloten.